Akut nedbrud?
Klik her
Forside » Services » Fjernvarme

Fjernvarme

Gasmanden er eksperter inden for fjernvarme og energiteknik, og rådgiver dig hellere end gerne til den helt rigtige løsning. 

Hvad er fjernvarme?

Fjernvarme er et lokalt eller regionalt varmesystem. Det betyder, at vandet cirkulerer i et lukket system i jorden. Det varme vand fra varmeværket bliver sendt ud til forbrugerne, og det brugte afkølede vand bliver sendt retur til værket. Herfra bliver vandet varmet op igen, og sådan cirkulerer det rundt. 

Fjernvarme er også fordelagtigt, da det hverken støjer indenfor eller udenfor. Selve varmeproduktionen foregår hos fjernvarmeværket.

Hvis du har fjernvarme, vil din bolig også få en højere værdi. Det er bl.a. fordi, at fjernvarme kan forbedre energimærkningen og ikke forringer boligens udseende.

Hvordan kommer fjernvarmevand ud til din bolig?

Fjernvarmevandet sendes ud til din bolig via et system, som består af isolerede rør, der er gravet ned i jorden. I Danmark er der over 60.000 kilometer fjernvarmerør gravet ned i jorden. I din bolig findes der to rør til fjernvarme. Det ene rør leder varmt vand ind, og det andet rør leder det “brugte” kolde vand tilbage til varmeværket. 

Når vandet kommer ud til din bolig er det ca. 80 grader varmt. Dette kan dog variere fra anlæg til anlæg og årstiderne spiller også en rolle. 

Du kan få fjernvarme på to måder

Der findes to typer af fjernvarme, som du kan få installeret i din bolig. Her tales der om direkte fjernvarme og indirekte fjernvarme. 

Direkte fjernvarme betyder, at det varme vand fra fjernvarmerørene kommer direkte ind i radiatorrør og radiatorer. Det bliver pumpet rundt af det varmeværk, der leverer vandet eller af en cirkulationspumpe. 

Indirekte fjernvarme betyder, at det varme vand fra varmeværket opvarmes ved hjælp af en varmeveksler, der løber rundt i bygningens radiatorrør og radiatorer. Vandet bliver herfra sendt rundt i radiatorerne eller gulvvarmen med en cirkulationspumpe.

Fjernvarme kræver kun en diskret installation fx i dit bryggers eller i din kælder. Når din unit er sat op, forsyner den huset med både varme og varmt vand. 

Hvad koster det at varme op med fjernvarme?

Generelt er fjernvarme billigere at varme op end gas, olie og elvarme. Prisen er dog bl.a. afhængig af det enkelte fjernvarmeanlægs økonomi, hvor tæt husstandene ligger på hinanden og prisen på det brændstof, som værket benytter sig af. Der er ingen, der skal tjene penge på fjernvarme. 

Hvor længe holder fjernvarme?

Fjernvarme holder gerne i 30 år eller mere. Det er yderst sjældent, at delene på anlæggene skal udskiftes. Det er driftsikkert og billigt i drift. Har du i dag en gammel cirkulationspumpe, er det dog en god idé at erstatte denne med en energisparepumpe. Det kan vi som eksperter hjælpe dig med.

Fjernvarme bidrager til en grøn fremtid

Fjernvarme kan i høj grad udnytte energien fra fx affaldsforbrænding, sol- og vindenergi samt vandenergi. Det betyder også, at fjernvarme er et fleksibelt system, der i fremtiden kan bruge nye og endnu grønnere energiformer. I dag kommer ca. 61% af varmen fra grønne energikilder. Fra 2030 er det planen, at al fjernvarme skal være grøn.

Når man taler om en grøn fremtid, snakker man også om energiteknik. Energiteknik beskæftiger sig med omsætning og optimal udnyttelse af energi og på den måde reducere miljøbelastningen. For at kunne nedbringe klodens energiforbrug og CO2-udledning spiller energiteknik en meget vigtig rolle. Samfundets energiforbrug er nemlig stigende, og derfor er der behov for en bæredygtig og effektiv udnyttelse af energiressourcerne. Her spiller fjernvarme og energiteknik en kæmpe rolle i og med, at varmeværkerne i højere grad anvender CO2-neutrale ressourcer til at opvarme din bolig. 

Termix er vores foretrukne leverandør

Vi benytter Termix, som vores leverandør af units. De leverer effektive vandvarmere med flere energibesparende egenskaber. Med en unit fra Termix får du bl.a.:

  • Høj kapacitet
  • Lavt energiforbrug
  • Varmt vand “on demand”
  • God driftsøkonomi
  • Minimalt varmetab
  • Stilrent design

Service

Vi tilbyder en unik serviceaftale af fjernvarme. Her vil vi kontrollere, om alt virker korrekt og renser filtre, tjekker trykdifferens, gennemgår radiatorventiler og gennemgår din unit fra top til bund. Har du i dag en gammel unit, som trænger til en udskiftning, så hjælper vi gerne med det. Vi står kun for udskiftning/reparation af unit og ikke det forudgående gravearbejde til fjernvarme. 

Ved at tilmelde dig vores unikke serviceaftale, får du styr på din fjernvarme, optimeret dit anlæg, efterset det op til sæsonen og styr på besparelse og returoverførsel. Derudover er du tilmeldt vores akutte tilkalde- og vagtordning, hvis der sker et akut nedbrud.

Alt dette får du til en konkurrencedygtig pris, og du undgår samtidig straf fra dit fjernvarmeselskab, da vandet har den korrekte temperatur, når det løber tilbage.

Modtag et uforpligtende tilbud

Som eksperter inden for fjernvarme og energiteknik, vil vi hellere end gerne hjælpe og rådgive dig til den rette løsning. Tøv ikke med at udfylde vores tilbudsformular, hvorefter vi ringer dig op og aftaler nærmere.

Support har åbent   08:00 - 16:00
Fjernvarme
Vi hjælper dig med installation. Klargøring og montering af din centralvarme.
Modtag et uforpligtende tilbud
Skab tryghed, læn dig tilbage og lad os om at servicere jeres varmesystem
Opret aftale

Hos Gasmanden i Espergærde har vi 
gennem mere end 30+ år specialiseret os 
inden for varmeservice samt alt hvad det 
tilhører for kunder i hele Nordsjælland

Følg os på Facebook
Gasmanden A/S
Adresse
Bybjergvej 17 D
3060 Espergærde
Copyright  © 2022 Gasmanden A/S
 - CVR: 19137430
closecheck-circlefacebook-squarephoneenvelopefacebook-official